Φίλιππος Ν. Συνοδινός
Ορθοδοντικός
Νέα και Γεγονότα
RSS
Προληπτική εξέταση των παιδιών του Λεοντείου Δημοτικού Σχολείου "Χρυσόστομος Σμύρνης"
5/6/2014 3:06:11 PM

Τον μήνα Μάρτιο του 2014 πραγματοποιήθηκε εκστρατεία ενημέρωσης για τη στοματική υγεία των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου "Χρυσόστομος Σμύρνης" με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Αττικής και του Δήμου Νέας Σμύρνης. Στην εκστρατεία αυτή μεταξύ των εθελοντών οδοντιάτρων συμμετείχε και ο ορθοδοντικός Φίλιππος Συνοδινός ο οποίος εξέτασε παιδιά στην ειδικά διαμορφωμένη κινητή οδοντιατρική μονάδα της ΑΙΜ. Οι γονείς των παιδιών που εξετάσθηκαν, ενημερώθηκαν με ειδικό έντυπο για την κατάσταση της στοματικής υγείας και τις οδοντιατρικές ανάγκες των παιδιών τους.

Συμμετοχή στο 33o Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο
5/6/2014 2:54:31 PM

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις 22-24 Νοεμβρίου 2013 το 33o Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα. Στο κατευθυνόμενο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου, κεντρικό θέμα αποτέλεσε το Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα "Πρόληψη τραύματος των δοντιών και του προσώπου στον αθλητισμό και στις αθλοπαιδιές" και εισηγητές τους Φίλιππο Ν. Συνοδινό, ορθοδοντικό, Έφη Ν. Πολυζώη, οδοντίατρο με ειδίκευση στην προσθετολογία και Θοδωρή Κουιμτζή, παιδοδοντίατρο.
Συμμετοχή στο 5o Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για την Έρευνα του Ύπνου
5/6/2014 2:46:25 PM
Ο συντονιστής της συνεδρίας, επικουρος καθηγητής Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης και δύο εκ των εισηγητών, ο ορθοδοντικός Φίλιππος Ν. Συνοδινός και ο γναθοπροσωπικός χειρουργός Γιώργος Βήλος.


Το 5o Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για την Έρευνα του Ύπνου πραγματοποιήθηκε στις 22-23 Νοεμβρίου 2013 στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα. Στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου συμμετείχε ο ορθοδοντικός Φίλιππος Ν. Συνοδινός ο οποίος ανέπτυξε εισήγηση με θέμα "Επιπλοκές από την εφαρμογή ενδοστοματικών μηχανημάτων για την αντιμετώπιση διαταραχών της αναπνοής στον ύπνο".
Αγώνας 5.000μ στην Αθήνα
5/6/2014 2:31:39 PMΣτις 10 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου 5000μ που πλαισίωσε τον 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Στον αγώνα συμμετείχε ο Φίλιππος Ν. Συνοδινός με την ομάδα "Γιατροί χωρίς Σύνορα" και τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο σε 33' 11".

Συμμετοχή στο 23ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων
5/28/2013 1:59:11 PM

Διεθνής αναγνώριση της διεπιστημονικής ερευνητικής ομάδας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του επίκουρου καθηγητή ορθοδοντικής κ. Μανώλη Ι. Παπαγρηγοράκη αποτέλεσε η προσκεκλημένη συμμετοχή της στο επιστημονικό πρόγραμμα του 23ου Ευρωπαϊκού συνεδρίου Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 27-30 Απριλίου 2013 στο Βερολίνο στο εντυπωσιακό διεθνές συνεδριακό κέντρο ICC. Στο συνέδριο συμμετείχαν κορυφαίοι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο σε θέματα που άπτονται της Μικροβιολογίας και των Λοιμώξεων. Ενδεικτική του επιπέδου του συνεδρίου αποτελεί η συμμετοχή σε αυτό τριών κατόχων βραβείου Νόμπελ.
Η ελληνική συμμετοχή της ομάδας του κ. Παπαγρηγοράκη παρουσίασε στο υψηλότατου επιπέδου ακροατήριο του συνεδρίου τα αποτελέσματα και τις προοπτικές μελλοντικών μελετών που αφορούν στη μελέτη του αρχαίου DNA και ιδιαίτερα στη διερεύνηση της αιτίας του Λοιμού της αρχαίας Αθήνας.  Στην ερευνητική ομάδα του κ. Παπαγρηγοράκη συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο ορθοδοντικός Φίλιππος Ν. Συνοδινός. Ο Φίλιππος Συνοδινός απάντησε σε ερωτήσεις του ακροατηρίου το οποίο εντυπωσιάστηκε από την εξαιρετικού επιπέδου έρευνα η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από Έλληνες ερευνητές σε Ελληνικά εκπαιδευτικά και ερευνητικά κέντρα.
15ο Ορθοδοντικό Συνέδριο Ορθοδοντικής Εταιρείας Ελλάδος
12/3/2012 10:13:00 AM
Στις 1 και 2 Δεκεμβρίου πραγατοποιήθηκε στην Αθήνα  το 15ο Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο της Ορθοδοντικής Εταιρείας Ελλάδος. Στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής ο ορθοδοντικός Φίλιππος Ν. Συνοδινός ο οποίος παρουσίασε μία εισήγηση με τίτλο "Το λειτουργικό μηχάνημα VDP-(Vorschubdoppelplatte, Sander-II) Συμπεράσματα από την επιστημονική έρευνα και παρουσίαση κλινικών περιπτώσεων". Την παρουσίασή του αυτή αφιέρωσε στον πρόσφατα εκλιπόντα καθηγητή της Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου του Ulm, Franz Guenther Sander.

Συμμετοχή στον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας
11/29/2012 12:16:04 PMΣτις 11 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε ο 30ος Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Στον αγώνα των 42 χιλιομέτρων και 195 μέτρων συμμετείχε ο Φίλιππος Ν. Συνοδινός ο οποίος τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο μετά από 5 ώρες και 45 λεπτά.

Εσπερίδα Μαϊου Νέων Ιατρών
5/30/2012 11:28:54 AM


Στις 22-5-2012 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας η εσπερίδα Μαϊου του Συλλόγου Νέων Ιατρών. Η εσπερίδα είχε ως θέμα την άπνοια του ύπνου. Στην εσπερίδα, τον συντονισμό της οποίας είχε ο επίκ. καθηγητής και διευθυντής της  Μονάδας ΄Υπνου της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Μ.Ι. Παπαγρηγοράκης, συμμετείχαν  με εισηγήσεις οι κ.κ. Α. Αμφιλοχίου διευθύντρια της Μονάδας Ύπνου του ΓΝΑ Σισμανόγλειο η οδοντίατρος Β. Καραθανάση και ο ορθοδοντικός Φίλιππος Ν. Συνοδινός. Ο Φίλιππος Συνοδινός ανέπτυξε το θέμα "Η άπνοια στον ύπνο από την πλευρά του οδοντιάτρου".
Ποδηλατάδα στη Γλυφάδα
4/1/2012 8:14:45 PMΤην 1η Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε ποδηλατικός αγώνας 17 χιλιομέτρων χωρίς χρονομέτρηση στους δρόμους της Γλυφάδας. Στον αγώνα, τον οποίο διοργάνωσε ο Δήμος της Γλυφάδας, συμμετείχε μεταξύ πολλών μικρών και μεγάλων σε ηλικία φίλων του ποδήλατου και ο Φίλιππος Ν. Συνοδινός.

Συμμετοχή σε πρόγραμμα ενημέρωσης σχετικά με τη στοματική υγεία των μαθητών Δημοτικών Σχολείων της Γλυφάδας
2/10/2012 10:42:09 AM


Τον μήνα Φεβρουάριο του 2012 πραγματοποιήθηκε εκστρατεία ενημέρωσης για τη στοματική υγεία των μαθητών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Γλυφάδας με τη συνεργασία των Οδοντιατρικών Συλλόγων Πειραιά και Αττικής και του Δήμου Γλυφάδας. Στην εκστρατεία αυτή μεταξύ των εθελοντών οδοντιάτρων συμμετείχε και ο ορθοδοντικός Φίλιππος Συνοδινός ο οποίος εξέτασε παιδιά του 4ου και του 18ου Δημοτικού Σχολείου της Γλυφάδας στην ειδικά διαμορφωμένη κινητή οδοντιατρική μονάδα της ΑΙΜ ενώ πραγματοποίησε διαδραστικού τύπου ομιλία στους μαθητές της 1ης και της 2ης Τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου της Γλυφάδας. Οι γονείς των παιδιών που εξετάσθηκαν, ενημερώθηκαν με ειδικό έντυπο για την κατάσταση της στοματικής υγείας και τις οδοντιατρικές ανάγκες των παιδιών τους.

Αγώνας δρόμου 5.000μ στην Αθήνα
11/16/2011 10:37:28 AMΠραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2011 αγώνας δρόμου 5000μ ο οποίος πλαισίωσε τη διοργάνωση του 29ου Μαραθωνίου δρόμου της Αθήνας. Στον αγώνα συμμετείχε ο Φίλιππος Ν. Συνοδινός ο οποίος τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο σε χρόνο 30΄39΄΄ με σειρά 590ος μεταξύ 3207 συμμετεχόντων που ολοκλήρωσαν τον αγώνα με επιτυχία.

31ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο
11/16/2011 10:25:33 AM


Το 31ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 11-13 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Στα πλαίσια του κατευθυνόμενου προγράμματος του συνεδρίου συμμετείχε ο ορθοδοντικός Φίλιππος Ν. Συνοδινός με εισήγηση με τίτλο "Το ορθοδοντικό-ορθοπαιδικό λειτουργικό μηχάνημα VDP ως μέσον εκλογής για την αντιμετώπιση σκελετικών ορθοδοντικών ανωμαλιών ΙΙης Τάξης".
Αγώνας δρόμου 10.000μ στη Λεμεσσό
9/11/2011 7:20:06 AM

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 2011 στη Λεμεσσό και πλαισίωσε αγώνα Μαραθωνίου δρόμου. Ο Φίλιππος Συνοδινός τερμάτισε σε χρόνο 1:04:41.

Έκθεση Μύρτιδας
8/27/2011 10:50:04 AM

Ένα παιδικό κρανίο που βρέθηκε σε ομαδικό τάφο του Κεραμεικού, θυμάτων του Λοιμού της Αθήνας του 430 π.Χ. βρέθηκε σε άριστη κατάσταση και τράβηξε την προσοχή ομάδας Ελλήνων επιστημόνων, λόγω του ότι διατηρούσε μέρος της νεογιλής συγχρόνως με τη μόνιμη οδοντοφυΐα. Έτσι ξεκίνησε η προσπάθεια για την πραγματοποίηση της ανάπλασης αυτού του παιδικού προσώπου του 5ου π.Χ. αιώνα. Ο συνοντιστής της ομάδας επίκουρος καθηγητής Μανώλης Παπαγρηγοράκης σε συνεργασία με τους Γιώργο Παναγιάρη, Μανόλη Τσιλιβάκο, Παναγιώτη Τούλα, Αριστομένη Αντωνιάδη, Μανόλη Μαραβελάκη, Φίλιππο Συνοδινό και Oscar Nilsson, ολοκλήρωσε την ανάπλαση της κεφαλής του κοριτσιού που πέθανε από το Λοιμό της Αθήνας, της Μύρτιδος.
Το επόμενο βήμα ήταν η παρουσίαση της Μύρτιδος στο κοινό την 9η Απριλίου 2010, στο νέο μουσείο Ακροπόλεως και εν συνεχεία, η οργάνωση περιοδεύουσας έκθεσης με τίτλο «Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν». Η έκθεση παρουσιάστηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας από 15 Απριλίου μέχρι 15 Ιουνίου 2010 με μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια, Η Μύρτις ακολουθεί ένα ταξίδι σε διάφορα μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, για να καταλήξει σε μόνιμη έκθεση μουσείου της Αθήνας.

Δύο από τους συντελεστές της ανάπλασης της Μύρτιδας οι κ.κ. Μανώλης Παπαγρηγοράκης και  Φίλιππος Συνοδινός

Όλες οι πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα http://www.myrtis.gr/

14 σύνολο στοιχείων