Φίλιππος Ν. Συνοδινός
Ορθοδοντικός
Τιμητικές διακρίσεις- Βραβεύσεις


Βράβευση επιστημονικών εργασιών

-  Στα πλαίσια διαγωνισμού της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας για την καλύτερη επιστημονική εργασία μεταξύ Ελλήνων μεταπτυχιακών φοιτητών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στις 21/5/2000, κατά τη διάρκεια του 30ου Παιδοδοντικού Συνεδρίου, βραβεύθηκε η εργασία: «Διάγνωση ανωμαλιών των κονδύλων σε ασθενείς με νεανική ιδιοπαθή (ρευματοειδή) αρθρίτιδα».

- Στα πλαίσια διαγωνισμού της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για την καλύτερη επιστημονική εργασία μεταξύ μεταπτυχιακών φοιτητών των Πανεπιστημίων Αθηνών
και Θεσσαλονίκης, στις 2/12/2007, κατά τη διάρκεια του 27ου Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συνεδρίου, βραβεύθηκε η εργασία: «Προκλητή φλεγμονώδης αρθρίτιδα της κροταφογναθικής διάρθρωσης σε αρουραίους. Πιλοτική μελέτη».

   Εικόνα από τη βράβευση στο 27ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο 
            που πραγματοποιήθηκε στη Πάτρα το 2007 


- Από την Εταιρεία Σύγχρονης Οδοντιατρικής ως η καλύτερη εργασία που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Hellenic Dental Journal κατά το έτος 2007, στις 22-11-2008 βραβεύθηκε η εργασία «Current concepts on dental health and orthodontic treatment of patients with juvenile idiopathic (rheumatoid) arthritis».

- Στα πλαίσια διαγωνισμού της Ελληνικής Ορθοδοντικής Εταιρείας για την καλύτερη επιτοίχια παρουσίαση επιστημονικής εργασίας στις 7/12/2008, κατά τη διάρκεια του 11ου Πανελληνίου Ορθοδοντικού Συνεδρίου, βραβεύθηκε η εργασία: «Έκτοπη ανατολή, ετεροτοπία και έγκλειση των μονίμων κυνοδόντων της άνω γνάθου. Αιτιολογία, Διάγνωση, Θεραπευτική αντιμετώπιση».


Βραβεύσεις από πολιτιστικό φιλοπρόοδο σωματείο της Αμοργού

- Για τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς την επιστήμη και τους Γιαλίτες της Αμοργού, η Ένωση Αιγιαλιτών Αμοργού μου απένειμε τιμητική πλακέτα συνοδευόμενη από τον τίτλο   "Γιαλίτης της χρονιάς 2001" και έπαινο.

- Για τις εθελοντικές υπηρεσίες μου ως αιμοδότης στην τράπεζα αίματος του συλλόγου, η Ένωση Αιγιαλιτών Αμοργού μου απένειμε το έτος 2008 τιμητικό μετάλλιο συνοδευόμενο από έπαινο.


 Βράβευση από το Δήμο της Αμοργού

- Για την οργάνωση στις 29-31 Μαΐου του 2001, τριήμερων εκδηλώσεων αφιερωμένων στην Προληπτική Οδοντιατρική των παιδιών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Νήσου Αμοργού, ο Δήμος Αμοργού μου απένειμε τιμητική πλακέτα με τον θυρεό του Δήμου Αμοργού.


Tιμητικές εκδηλώσεις

- Στις 22 Μαΐου 2006 σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα τελετών του
Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου της Αθήνας ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της μελέτης διερεύνησης του αιτιολογικού παράγοντα του Λοιμού της Αθήνας από την ερευνητική ομάδα στην οποία συμμετείχα.
-  Στις 15 Απριλίου 2010 σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Γαία» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Ν. Γουλανδρή ανακοινώθηκαν από την ερευνητική ομάδα στην οποία συμμετείχα τα αποτελέσματα της ανάπλασης του προσώπου του κρανίου ενός παιδιού 11 χρονών που έζησε στην Αθήνα του Περικλή το 430 π.Χ.